Депресия и напълняване

Изследвания показват, че по-склонни към депресия са жените. Така например в проучване, направено във Великобритания с участието на над 4000 души, са доказали, че хора с панически разтройства страдат от затлъстяване два пъти по-често.

Други фактори за депресивните състояния при жените са женската ендокринна система, промените в нивата на хормоните, свързани с менструалния цикъл, както и възможни проблеми с правилното функциониране на щитовидната жлеза.
Доста често в състояние на депресия апетита се увеличава значително, появява се безсъние, което от своя страна е коварен стимулатор за трупане на килограми.
Алкохол - консумацията му е свързана с поемане на излишни количества калории. Концентрираният алкохол внася в организма енергия, която се трупа в депа по тялото. Американско проучване намира, че мъжете които пият над 30 г алкохол всеки ден имат склонност към затлъстяване. Тази зависимост важи не по-малко за жените.
Критичен момент за напълняване може да бъде и менопаузата. Този период е свързан със силно безпокойство от страна на представителките на нежния пол. Някои се опасяват от опасността да не загубят привлекателността си, а това може да причини тревожно състояние. При психично разстройство може да се появи раздразнителност, склонност към преяждане, фактори, които се отразяват като бързо покачване на тегло. Още повече, че в менопаузата жената не се чувства толкова енергична, колкото преди и става по-малко активна.Появява се риск от развитие на сърдечни заболявания и поддържане на високо кръвно налягане, в резултат на наднорменото тегло. 

Всяка жена в такъв период може да се справи без медикаменти като увеличи физическата си активност.
За да поддържате добра форма е необходимо да отделелите половин час на ден за спорт и ще откриете положителният резултат доста бързо. Опитайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар