Възможно ли е вашият брак да бъде успешен

Сватбеният ден е като сбъдната мечта. Вие и вашата половинка започвате живота си заедно и всичко е толкова вълнуващо. Изпълнени сте с надежда за светло, романтично и успешно бъдеще.


Но времето минава и виждате как тонът ви се повишава с всеки изминал ден, или пък започвате да говорите, говорите, без никой да ви слуша? Секс има, но или е по-рядко или вече я няма същата страст.
И в един момент започвате да се отегчавате от нещата ,които се случват. Познато ли ви е? Може би защото това се случва отново и отново в почти всеки брак.Когато се омъжвате вие се чувствате чудесно нали,защо тогава голяма част от браковете не проработват ?
Бракът като определение е съюз между двама души по тяхно желание, одобрено от закона и от Бог. Но какво наистина означава за вас самите е важният въпрос тук.
Нещата някак се променят след подписването. Изглежда сякаш вярваме, че си принадлежим един на друг, но по някакъв начин искаме да го имаме черно на бяло, за да го докажем.

Когато връзката премине в брак, сякаш нещата се променят, неизвестно защо. Откривате, че не правите същите неща, както преди брака като да излизате с приятели, да имате своето свободно време и то само за себе си, да се наслаждавате на хобито си, и всичко това само , защото сте омъжени и трябва да правите нещата заедно?
Преди да се осъзнаете, започвате ревностно и отчаяно да настоявате, когато единният или двамата имат нужда от малко лично пространство за да правят нещата по свой начин или с други хора.
Друго характерно нещо, което се забелязва в брачните двойки е приятелството, което взема превес над любовните отношения- това е защото живеете заедно или постоянно сте заедно, за което сами сте дали своето съгласие.
Защо се случва така,че повечето бракове завършват с разочарование и не просъществуват?
Много от хората гледат на брака като съюз в който двама души се обвързват до такава степен, че започват да ограничават свободата на другия. Истината е че бракът не означава, че не сте свободни хора. Вие все още сте две отделни личности ,които са избрали да споделят живота си.
Макар че промените в живота ви карат да се адаптирате към съюза, който сте създали, и двамата сте все още индивидуалности, които могат да водят пълноценен живот заедно.
Илюзии: много от нас мислейки за брака си и човека,когото обичаме си представяме живота като безкраен романс, страст и близост, които ще ни съпътстват винаги. Всичко това може да се осъществи,но то не може да стане автоматично. Стабилният брак , изпълнен с любов и страст е възможен само като работим за него. В началото влюбването става без усилие, но колкото повече време прекарвате заедно, повече усилия ще ви трябват, за да запазите страстта по между си. Това е не защото хората спират да се обичат, а защото прекарват всеки един ден заедно и потъват в рутината, а тя е причината за вашето отчуждение.
Несъвместими възгледи: това може да ви се струва маловажно, но много хора с различни възгледи сключват брак с надеждата, че нещата ще се оправят. Няма еднакви хора и не е необходимо да има за успешен брак. От друга страна, ако имате подобни виждания и споделяте обши интереси, това ще ви помогне значително.

Когато двама души имат противоположни мнения и вярвания, те често влизат в конфликт, налага се да правят редица компромиси, с което живота им доста се усложнява.Уверете се , че с вашият партньор имате подобни виждания за живота и ще си осигурите доста по-добро съжителство.
Колкото по-дълго запазите в съзнанието си тези основни правила и съумеете да ги приложите в живота,толкова по-голяма е вероятността да намерите своята половинка,която наистина ще ви подхожда и ще изградите в бъдеще успешен брак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар